Karamelová
zmrzlina |
(recept sa
nezhoduje s
Hanušovskou
zmrzlinou, to je
know how) |
 |
Ako urobiť
domácu
karamelovú
zmrzlinu? |
Suroviny:1
ks salko, 400ml
smotanová
šľahačka, 500g
tvaroh,
čokoláda,
Delissa
oriešková,
oriešky |
Postup:
Ak máte uvarené
alebo kúpené
karamelové salko,
tak je postup
veľmi rýchly a
jednoduchý.
Šľahačky si do
tuha vyšľaháme,
postupne
pridávame
tvaroh, dobre
prešľaháme a
nakoniec
vmiešame salko.
V pôvodnom
recepte tvaroh
nie je, ale
myslím, že som
ju tým
nepokazila,
práve naopak.
Masu si
rozdelíme do
troch nádob a
môžeme dať
mraziť hneď
takúto, ja som
ale pridala do
každej inú
príchuť. Do
jednej som dala
nasekanú delissu.
Do druhej mleté
oriešky. A do
tretej roztopenú
čokoládu,
premiešame, tu
som to trošku s
tou čokládou
prehnala, dala
som jej priveľa,
nabudúce ju
nebudem topiť,
ale ju nastrúham
nahrubo. Dáme
mraziť, asi po
hodinke som ich
premiešala.
Zmrzlina by mala
byť hotová po 4
hodinách.
|
|