Domov História Produkty Media Ankety Kontakty

 

Karamelová zmrzlina
(recept sa nezhoduje s Hanušovskou zmrzlinou, to je know how)
Ako urobiť domácu karamelovú zmrzlinu?
Suroviny:1 ks salko, 400ml smotanová šľahačka, 500g tvaroh, čokoláda, Delissa oriešková, oriešky
Postup: Ak máte uvarené alebo kúpené karamelové salko, tak je postup veľmi rýchly a jednoduchý. Šľahačky si do tuha vyšľaháme, postupne pridávame tvaroh, dobre prešľaháme a nakoniec vmiešame salko. V pôvodnom recepte tvaroh nie je, ale myslím, že som ju tým nepokazila, práve naopak. Masu si rozdelíme do troch nádob a môžeme dať mraziť hneď takúto, ja som ale pridala do každej inú príchuť. Do jednej som dala nasekanú delissu. Do druhej mleté oriešky. A do tretej roztopenú čokoládu, premiešame, tu som to trošku s tou čokládou prehnala, dala som jej priveľa, nabudúce ju nebudem topiť, ale ju nastrúham nahrubo. Dáme mraziť, asi po hodinke som ich premiešala.  Zmrzlina by mala byť hotová po 4 hodinách.