Rumová
zmrzlina |
(recept sa
nezhoduje s
Hanušovskou
zmrzlinou, to je
know how) |
 |
Ako urobiť
domácu
karamelovú
zmrzlinu? |
Suroviny:
100g hrozienok,
100 ml rumu,
štipka mletej
škorice, 4 žltky,
150 g mučkového
cukru, 1 balenie
vanilinového
cukru, 6 lyžíc
mlieka, 500 ml
smotany na
šľahanie |
Postup:
Hrozienka
namočíme do
rumu, pridáme
škoricu a
necháme ju
najlepšie cez
noc nabulať.
Žltka dáme
do misy, ktorú
ponoríme do
vodného kúpeľa.
K žltkam pridáme
moučkový cukr,
vanilínový cukor
a mlieko a vše
vymiešame
pomocou
elektrického
šlahača na najnižšom
stupni otáčok do
peny. Akoihneď
začne hmota
hustnuť,
vyberieem misu z
vodného kúpeľa a
krém šlaháme do
vychladnutia.
Ušľaháme
šlahačku a
spoločně s
hrozienkami a
rumom ju
vmiešame do
krému a potom
necháme zmrznúť. |
|
|
|
|