Domov História Produkty Media Ankety Kontakty

 

Rumová zmrzlina
(recept sa nezhoduje s Hanušovskou zmrzlinou, to je know how)
Ako urobiť domácu karamelovú zmrzlinu?
Suroviny: 100g hrozienok, 100 ml rumu, štipka mletej škorice, 4 žltky, 150 g mučkového cukru, 1 balenie vanilinového cukru, 6 lyžíc mlieka, 500 ml smotany na šľahanie
Postup: Hrozienka namočíme do rumu, pridáme škoricu a necháme ju najlepšie cez noc nabulať. Žltka  dáme do misy, ktorú ponoríme do vodného kúpeľa. K žltkam pridáme moučkový cukr, vanilínový cukor a mlieko a vše vymiešame pomocou elektrického šlahača na najnižšom stupni otáčok do peny. Akoihneď začne hmota hustnuť, vyberieem misu z vodného kúpeľa a krém šlaháme do vychladnutia. Ušľaháme šlahačku a spoločně s hrozienkami a rumom ju vmiešame do krému a potom necháme zmrznúť.