Vanilková
zmrzlina |
(recept sa
nezhoduje s
Hanušovskou
zmrzlinou, to je
know how) |
 |
Ako urobiť
domácu vanilkovú
zmrzlinu? |
Suroviny:
175 g praškového
cukru, 6dl
smotany, 4ks
vajcia, 2ks
vaječný žltok,
1ks citrón, 1ks
vanilkový struk |
Postup:
Do kastrólu s
dvojitým dnom
nalejeme
plnotučnú
smotanu a
zohrievame
pomaly za
stáleho
miešania.
Pridáme vanilku,
citrónovú kôru,
ktorú sme
nastrúhali z
jedného citróna,
žĺtky a vajcia a
zohrievame až do
bodu varu.
Plameň zmiernime
a varíme za
občasného
miešania 8 až 10
minút, teda až
kým zmes
nezhustne. Do
zmesi primiešame
cukor a necháme
vychladnúť.
Prepasírujeme
šľahačkovú
hmotu. Prerežeme
vanilkový lusk,
odstránime
semienka a
zamiešame ich do
zmrzlinovej
hmoty. Hmotu
nalejeme do
plastovej nádoby
s vrchnákom a
necháme ju
zamraziť cez
noc.
|
|