Domov História Produkty Media Ankety Kontakty

 

Vanilková zmrzlina
(recept sa nezhoduje s Hanušovskou zmrzlinou, to je know how)
Ako urobiť domácu vanilkovú zmrzlinu?
Suroviny: 175 g praškového cukru, 6dl smotany, 4ks vajcia, 2ks vaječný žltok, 1ks citrón, 1ks vanilkový struk
Postup: Do kastrólu s dvojitým dnom nalejeme plnotučnú smotanu a zohrievame pomaly za stáleho miešania. Pridáme vanilku, citrónovú kôru, ktorú sme nastrúhali z jedného citróna, žĺtky a vajcia a zohrievame až do bodu varu. Plameň zmiernime a varíme za občasného miešania 8 až 10 minút, teda až kým zmes nezhustne. Do zmesi primiešame cukor a necháme vychladnúť. Prepasírujeme šľahačkovú hmotu. Prerežeme vanilkový lusk, odstránime semienka a zamiešame ich do zmrzlinovej hmoty. Hmotu nalejeme do plastovej nádoby s vrchnákom a necháme ju zamraziť cez noc.