![]() ![]() ![]() |
|||||||
Domov | História | Produkty | Media | Ankety |
Kontakty |
||
Dnešná doba umožňuje v súlade s Potravinovým
kódexom a platnými smernicami Európskej únie dva
spôsoby výroby zmrzliny, studenou a teplou
cestou. Zmrzlinová zmes na výrobu zmrzliny
studenou cestou sa zmrazuje bezprostredne po
zmiešaní zložiek zmrzliny na teplotu -8 až -12
°C. Druhým spôsobom je výroba zmrzliny teplou
cestou, pri ktorej prebieha pasterizácia
zmrzlinovej zmesi. Zmrzlinová zmes na výrobu
zmrzliny teplou cestou musí byť najneskôr do 90
minút po ukončení tepelného opracovania
schladená na teplotu +4 °C. Od vzniku
hanušovskej „Redžepovičovej zmrzliny“, vyrábame
zmrzlinu teplou cestou pri obsahu mlieka viac
ako 70% celkového objemu.
|
|||||||